Årets bæredygtige 2020
I samarbejde med GastroUnika

Frederiksminde

Årets bæredygtighedspris tildeles i år til restaurant Frederiksminde, Præstøv. Årets bæredygtighedspris tildeles en restaurant, der viser vejen med brug af økologiske og biodynamiske råvarer, refood og lokal forankring af ingredienser og produktion samt involvering af lokalsamfundet.

Motivation

Frederiksminde er én af heldigvis snart mange danske restauranter, som i dag går ’all in’ på bæredygtighed. Frederiksminde formår at fortsætte i sit imponerende innovative spor – og viser vejen ved at inddrage lokalsamfundet i opretholdelse af bæredygtig anvendelse af lokale råvarer. Fokus på bæredygtighed og madspild er i dag blevet vigtige parametre for vores valg af spisested. Frederiksmindes ekstreme dedikation til bæredygtighed og ansvarlighed fortjener anerkendelse.

Om Frederiksminde

"… køkkenchef Jonas Mikkelsen har et særligt talent for at fremtrylle velsmag af simple råvarer, der i høj grad stammer fra restaurantens egne bed og marker tilhørende en nærliggende gård, hvor restauranten lejer sig ind og selv dyrker diverse grønt. Selvsagt er menuen strengt sæsonbetonet, og denne oktoberaften indgår forskellige skønne kålsorter i flere af retterne og endda også i en kop grøn ganerenser på æblemost, grønkål og havesyre …"

Loading...

I samarbejde med